Contactformulier


×

Videoclip in de show… (“Superlekker gevoel”)


Gedichtenwedstrijd

IMG_7749Winnaars van onze gedichtenwedstrijd zijn:

Ach lieflijk spel van Maskerade
mijn neus ruikt toneel, niet te versmaden
ik wens erbij te zijn, dat kun je wel raden
Met mijn neus voorop, in jullie gewaden
dus ik wil kaartjes, ja heus!
‘k zal komen met gepoederde neus
en keurig in pak
gegroet, Cyrano de Bergerac

Joos van Stiphout

Ja, te kunnen dichten als Cyrano is wat ik hoop,
door deze wedstrijd te winnen dankzij het lezen van de Loop.
Want dit stond namelijk vermeld in die weekkrant,
dus aarzelde niet en nam meteen een pen in mijn hand.
Dit vanwege publicatie op website Maskerade Toneelgroep,
en twee kaartjes voor in het Anna-theater word ik vermaakt als een blij kind met snoep!

John Kemna

Onder de tafel zit maar stil,
Daar zit juffrouw Dikke bil.

Dikke bil zo hiet ze,
Honderd poepjes liet ze.
Onder de tafel zit maar stil,
Daar zit juffrouw Dikke bil !!

Cas Aben 8 jaar

Violen zijn blauw
Als we kaartjes winnen voor maskerade
Dan zien we jou !!

Puck Aben 7 jaar

NB John Kemna ontbreekt op de foto


Het applaus klinkt na…

IMG_7722IMG_7726


Maskerade bij Omroep Helmond

UnknownOnze nieuwe (en jongste) speler Maud Arnoldussen is op 25 februari live in de uitzending van het programma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. Maud vertelt over onze productie en de gedichtenwedstrijd die we organiseren. Geen tijd om te luisteren? De uitzending is later terug te luisteren op de facebookpagina van Nieuwsdesk Omroep Helmond.


CYRANO-GEDICHTENWEDSTRIJD

CYRANO-GEDICHTENWEDSTRIJD van 8 tot 108
win gratis kaartjes voor De Zere Neus van Bergerac

Kun jij net zo goed dichten als Cyrano en wil je kans maken op twee vrijkaartjes voor de matineevoorstelling De Zere Neus van Bergerac van zondag 20 maart a.s. in het Annatheater in Helmond? Schrijf dan een grappig of gevoelig gedicht van minimaal 4, maximaal 8 regels. Thematiek en rijmschema staan vrij. Mail dit gedicht vóór 7 maart a.s. naar info@maskeradehelmond.nl. Vermeld bij je inzending leeftijd en telefoonnummer. Op 10 maart wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Ook wordt het winnende gedicht gepubliceerd op de website en Facebook van Toneelgroep Maskerade.Gedichtenwedstrijd

 


De laatste loodjes van de Zere Neus..

images

Cast en Creatives maken zich op voor de première van “De Zere Neus van Bergerac” op 11 maart a.s. in het Annatheater in Helmond. Er wordt hard gerepeteerd om de puntjes op de I te zetten. De kostuums zijn klaar. Henri van Sleuwen en zijn team zijn met de laatste decorstukken bezig. Op 5 maart gaan we opbouwen in het theater. We hebben in die week nog een technische repetitie en de generale. Dan hopen we er klaar voor te zijn en halen we graag het doek op voor ons hooggeëerd publiek. Komt het zien! Er zijn nog kaartjes..


Enkele voorstellingen reeds uitverkocht!

logo_znb

De kaartverkoop loopt goed. Enkele voorstellingen zijn reeds uitverkocht, dus wees er snel bij.

“De Zere Neus van Bergerac” is een muzikale komedie met spetterend spel, prachtige Franse meezingschansons (van Stromae tot Jacques Brel), strakke dansjes, hilarische grappen en grollen (volgens de Engelse ’pantomine’-traditie) en mooie, ontroerende momenten. Kortom een swingend, theatraal feestmaal van de bovenste plank.

Het fantasievolle stuk over liefde en respect voor jezelf en de ander is geschreven door Arjan Ederveen en is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Cyrano de Bergerac (de man met de lange neus). “De Zere Neus” kreeg onlangs maar liefst zeven nominaties tijdens het Musical Award Gala, dus mis het niet.

Voorstellingen van 11 tot 20 maart in het Annatheater in Helmond. Voor reserveringen: zie tab reserveringen of bel met: 06-33309588. Hoofdsponsoren: Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Helmond, Rabobank, Annatheater en Wijkvereniging Dierdonk.


79 stuks….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onze actrice en costumière  Ans van den Heuvel heeft maar liefst 79 prachtige kledingstukken gemaakt, speciaal voor onze Zere Neus van Bergerac.. Komt het zien:-)


ZNB_poster[1]


Fijne jaarwisseling..

Maskerade Kerstkaart 2015 - 1920x1080

fotografie: Ron Hommel


Prins Bernhard Cultuurfonds

Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846px

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt onze productie 2015/2016. Naast dit fonds zijn onze gewaardeerde hoofdsponsoren voor dit seizoen: Gemeente Helmond, Rabobank, Annatheater en Wijkvereniging Dierdonk. Wij zijn ook erg blij met alle andere sponsoren. Klik op de groene button rechtsonder op de homepage van onze website voor een actueel overzicht.


Zangles

Onder leiding van Wil en Dymmy Barten werken de talents van Maskerade regelmatig aan de Franse meezing chansons…foto 1


Kaartverkoop van start!

Flyer-ZN A4


Sponsoren

SponsorsGezocht_Lijst-300x186

De hoofdsponsors van onze productie zijn de Gemeente Helmond, Annatheater, Rabobank en Wijkvereniging Dierdonk. Ook zijn er bedrijven die ons belangeloos van materiaal voor kleding en decor voorzien. Om de kosten te dekken zijn wij op zoek naar bedrijven en instellingen die een financiële bijdrage willen leveren. Met elk bedrag zijn we blij! Uw bedrijfsnaam wordt vermeld in het programmaboekje, op onze website en op Facebook. Tevens bent u onze gast op een van de voorstellingsavonden. Voor meer informatie: info@maskeradehelmond.nl


Advertenties

De mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in ons prachtige full-color programmaboekje. We hebben drie mogelijkheden:
• A-7 formaat: € 35,00
• A-6 formaat: € 75,00
• A-5 formaat: € 100,00
Onze adverteerders worden ook vermeld op onze website en op Facebook. Bovendien ontvangt u bij een A-6 formaat één, en bij een A-5 formaat twee vrijkaartjes. Kopij kunt u t/m 15 januari 2016 aanleveren via info@maskeradehelmond.nl.


Nieuwe hoofdsponsor

images

Aan het rijtje van onze vertrouwde hoofdsponsors kunnen we dit jaar het Annatheater toevoegen (www.annatheater.nl). Hartelijk dank!!


Voorstellingen “De zere neus van Bergerac”

  • 11 maart 2016 – 20.00 uur: première
  • 12 maart 2016 – 20.00 uur: voorstelling
  • 13 maart 2016 – 14.00 uur: matinee
  • 16 maart 2016 – 20.00 uur: voorstelling
  • 17 maart 2016 – 20.00 uur: voorstelling
  • 18 maart 2016 – 20.00 uur: voorstelling
  • 19 maart 2016 – 20.00 uur: voorstelling
  • 20 maart 2016 – 14.00 uur: dernière / matinee

U kunt binnenkort reserveren via http://www.maskeradehelmond.nl/reserveren of telefonisch op 06-33309588. Avondvoorstelling: € 13,00, matinee € 11,00.


Schermvereniging Courage

David Berkers en Lisanne van Antwerpen versterken onze creatives als schermdocenten. Zij maken een speciale choreografie voor de gevechten in onze nieuwe theaterproductie “De zere neus van Bergerac”. David en Lisanne zijn verbonden aan Schermvereniging Courage.

Schermvereniging Courage is een recreatieve vereniging waar met name het plezier in de sport voorop staat. De vereniging traint iedere donderdagavond in de sportzaal aan de Norenberg te Veldhoven. De jeugd traint van 19.00 tot 20.00 uur (sommigen tot 20.30 uur) en de volwassenen van 20.00 tot 22.00 uur. Schermen is een bijzondere, maar vooral ook leuke sport om te doen. Bij deze sport komt het vooral aan op snelheid, inzicht en durf. In principe gaat het om het duel van man tegen man waarin beide tegenstanders tot het uiterste gaan om elkaar uit te schakelen, echter zonder dat er een druppel bloed vloeit. De sport kan worden beoefend door jong en oud, door jongens en meisjes, dames en heren. Ook op latere leeftijd kun je nog starten en zo je conditie en reactiesnelheid vergroten. Wil je een keer meedoen om te ervaren of schermen een sport voor jou is, maak dan een afspraak om onder professionele leiding eens te oefenen met de diverse wapens in aanval- en verdedigingstechnieken. Via de website kun je een inschrijfformulier downloaden en meer informatie over ons vinden. Kijk op www.svcourage.nl of op www.facebook.com/svCourage voor meer informatie.72323ECE-C547-4644-A95E-C39DF37C92A1


Cyrano de Bergerac

Het oorspronkelijke toneelstuk is in 1897 geschreven door de Franse toneelschrijver Edmond Rostand. Cyrano de Bergerac wordt over de hele wereld nog steeds met veel succes opgevoerd. In Nederland was de vertolking door Guus Hermus (en met Jeroen Krabbé als Christian) de bekendste. In 1990 werd de rol van Cyrano in de gelijknamige film vertolkt door Gérard Depardieu. In totaal werd de film onderscheiden met tien Césars. Het toneelstuk van Rostand was ook de basis voor de door Joop van den Ende geproduceerde musical “Cyrano de Musical” (1992), met in de hoofdrol Bill van Dijk. Vanwege het grote Nederlandse succes is de musical ook op Broadway te zien geweest, wederom met Bill van Dijk als Cyrano. De musical werd maar liefst vier keer genomineerd voor een Tony Award.

Cyrano Logo


Repetities Maskerade in volle gang

Het gaat er weer fanatiek aan toe bij de Helmondse toneelgroep. De repetities voor de nieuwe en grootse toneelproductie De Zere Neus van Bergerac zijn in volle gang. Met veel plezier en enthousiasme werkt Maskerade aan een hilarische bewerking van het wereldberoemde verhaal van Cyrano de Bergerac (de man met de lange neus). Het belooft een spectaculaire voorstelling te worden met Franse meezingchansons, dans, degengevechten en onmogelijke haastverkledingen. Het creatieve team is voor deze productie flink uitgebreid met onder andere zangdocenten Will Barten en schermleraren David Berkers en Lisanne van Antwerpen van Schermvereniging Courage uit Veldhoven. Laatstgenoemden hebben voor de degengevechten een speciale choreografie uitgewerkt waar inmiddels hard aan wordt gewerkt door spelers en docenten (zie foto). Verder worden de decors en de meer dan dertig kostuums in eigen beheer gemaakt. De voorstellingen staan gepland voor maart 2016 in het Annatheater.IMG_0502


Voorbereidingen in Bergerac

Onze speler Anneke van de Waarsenburg neemt de voorbereidingen wel erg letterlijk. Ze reisde af naar Bergerac om de neus van Cyrano met eigen ogen te kunnen zien…foto 1


Nieuw seizoen, nieuwe spelers..


Mirjam Meulendijks
en Maud Arnoldussen zijn onze nieuwe spelers in het komend seizoen. Ze zijn geen onbekenden; Mirjam verzorgt al jaren met veel enthousiasme de choreografie (en blijft dat doen:-). Daarnaast maakt ze deel uit van het grime-team. Maud heeft al twee jaar op meer dan fantastische wijze de inleiding van onze voorstellingen verzorgd. Welkom allebei!
Mirjam

maud 3


Eerste lezing nieuwe productie

Op 2 juni jl. hadden we de eerste lezing van onze nieuwe productie. We hebben er nu al weer veel zin in. Na de vakantie starten de repetities. Binnenkort meer informatie. Nog even geduld dus.. foto 2 (3)


N0 N@me op After Party

Tijdens de afterparty op zaterdag 28 maart werden wij blij verrast door een flitsend optreden van de band N0 N@me, met Luc Raaijmakers. Roy Raaijmakers, Mathijs Raaijmakers, Fleur Verberne en Merijn Verberne. Zie www.Facebook.com/BandN0Name.NN-Band

En ook onze speler Leonie Boxstart liet met het lied “Echte dames” van zich horen…:-)foto 2 (3)


De Ideale Echtgenoten van de eerste voorstellingen…

fotoeie2 (3)20 maart – De heer Garenfeld foto EIE3 (3)21 maart – Stijn van Dinthereie1(3)

22 maart – Lodewijk Schifferling


De kop is eraf!

RHF_8152De eerste voorstellingen van onze “Ideale Echtgenoot” zijn vorige week met een ovationeel applaus beloond door ons publiek. We zijn blij met alle lovende reacties (zie o.a. ons gastenboek) en hebben zin in de resterende reeks! “Een Ideale Echtgenoot” is nog te zien t/m 29 maart. Voor sommige voorstellingen zijn er nog kaartjes. Zie de reserveringstab op onze website..


Luc Raaijmakers

Luc[1]

 

Luc Raaijmakers is bij onze productie “Een Ideale Echtgenoot” verantwoordelijk voor Licht en Geluid. Dit is tevens zijn afstudeeropdracht voor de opleiding Podium- & Evenemententechniek. Luc wordt geassisteerd door o.a. Willem Steenbakkers. Ook geen onbekende in de wereld van Licht en Geluid. We leerden Luc in 2014 kennen, toen hij assisteerde bij de techniek van onze “Ingebeelde Zieke”.

foto: Ron Hommel


Helpende handen gezocht

images9U0HBD3DVoor volgend seizoen zoekt Maskerade helpende handen voor diverse werkzaamheden “achter de schermen”. Stuur een mail naar info@maskeradehelmond.nl voor meer informatie.


Spelen bij Maskerade..

Maskerade kiest er bewust voor om de groep spelers klein te houden, zodat nagenoeg ieder lid ook daadwerkelijk kan spelen en niet op de reservebank hoeft te zitten. Niettemin zoeken wij regelmatig nieuwe spelers, dus meld je gerust aan. Zodra wij denken, dat je in aanmerking komt voor een bepaalde rol nemen we contact met je op voor een auditie. Stuur een mail naar info@maskeradehelmond.nl


L’homme ideal…

Te zien in Annatheater van 20 t/m 29 maart..!

imagesS9AF97LB


Première over vijf weken…

DigitaleFlyer-EIE-2


Er zijn nog kaartjes…

Er zijn nog kaarten voor onze voorstelling “Een Ideale Echtgenoot” (van 20 t/m 29 maart 2015 in het Annatheater). Wacht niet te lang met bestellen, want het gaat hard.. Zie http://www.maskeradehelmond.nl/reserveren/, of bel met 06-33309588naamloos


Een Ideale Echtgenoot

flyer


Kaartverkoop gestart

naamloosDe online kaartverkoop is inmiddels gestart. Ga op deze website naar de tab “reserveren”. U kunt ook telefonisch reserveren op tel. nr. 06-33309588. Ticketprijs: Euro 12,50 per stuk.


Voorstellingsdata en locatie Een Ideale Echtgenoot

De première van Een Ideale Echtgenoot vindt plaats op vrijdag 20 maart 2015 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond (www.annatheater.nl). Voorstellingen op 21, 25, 26, 27 en 28 maart om 20.00 uur en matinee op 22 en 29 maart om 14.00 uur, eveneens in het Annatheater. De online kaartverkoop via deze website wordt binnenkort opengesteld. Voor vragen kunt u mailen met info@maskeradehelmond.nl.


Nieuwe speler


Wij verwelkomen Charlotte van Brussel. Charlotte is onze nieuwe speler. Naast een rol in Een Ideale Echtgenoot zorgt zij ook voor de rekwisieten.

foto: Ron Hommel


One-liners..

Oscar Wilde is bekend om zijn talrijke one-liners…images


Oscar Wilde

Populaire werken van Oscar Wilde:
• The picture of Dorian Gray
• An Ideal Husband
• The importance of being earnest

images


Met alle voorstellingen uitverkocht…

… en lovende publieksreacties (zie ons gastenboek) kijken we terug op een bijzondere serie jubileumvoorstellingen van onze versie van “De Ingebeelde Zieke”…

De Ingebeelde ZiekeFoto: Ron Hommel


Argan is thuis

raadzaal

 

Sjouwend met stoelen, decorstukken, kleding, klisteerspuiten, geluidsapparatuur, lavementslangen en de nodige versnaperingen hebben we de prachtige raadzaal van het kasteel van Helmond voor het eerst om weten te toveren tot de woning van de weledelgestrenge hooggeboren heer Argan. De gehele zondagochtend en -middag hebben we gebruikt om de puntjes van het toneelstuk alvast een beetje op de i te zetten. Overdonderd door de schoonheid van het kasteel, de prettige samenwerking met de medewerkers van het kasteel  en de sublieme regievondsten van Dirk van de Pol krijgt de ingebeelde zieke stukje bij beetje de vorm die past bij een jubileumvoorstelling.

Inmiddels zijn er al 3 van onze voorstellingen uitverkocht!!
Wilt u nog kaarten reserveren voor woensdag 19 maart, donderdag 20 maart en/of zondagavond 23 maart, wees er dan snel bij!
Voor reserveringen: 06-33309588 of via deze website.
We zien u graag op een van onze voorstellingen.


Laat het water maar stromen

Je zal in de 17de eeuw maar een dokter nodig gehad hebben!  Er heerste toen een ware ‘klisteerrage’.  ‘Slechte’ vochten werden uit het lichaam van de zieke verwijderd door middel van  talrijke lavementen, toegediend met een klisteerspuit.  De Franse koning  Lodewijk XIII schijnt in zijn laatste levensjaar 275 keer gepurgeerd en  212 keer  geklisteerd te zijn. Zijn opvolger, de Zonnekoning,  werd aan dezelfde drastische behandelingen onderworpen.

klisteerspuit de graaf

Er bestonden klysma’s (lavementen of darmspoelingen) met wijn tegen de tering,  met urine tegen waterzucht, met een oplossing van verbrand stekelvarken tegen suikerziekte,  met tabaksrook  tegen verdrinking…  En nonnen die door de duivel bezeten waren, werden een klysma met wijwater toegediend!  Voor elke kwaal bestond er wel een behandeling ter wissing, wassing en waseming  van het lichaam en niet altijd liep dit even goed af.  Zo is Filips Willem van Oranje Nassau, na een iets te overdadige maaltijd,  overleden aan een verkeerde klysma behandeling in 1618.  Uit de memoires van Claude de Rouvroy, graaf van Saint-Simon  blijkt zelfs dat aan het Franse hof een avondje comedie regelmatig werd voorafgegaan aan  een lavement in het zicht van de koning.  Moliere is deze ‘klisteerrage’ niet onopgemerkt voorbijgegaan.


Vrienden van Maskerade

imagesCAHUY0T1

Uiteraard kunnen wij als toneelgroep altijd wat extra financiële hulp gebruiken. U maakt ons dan ook erg blij door vriend te worden van onze toneelvereniging. Aanmelden kan door jaarlijks minimaal € 5,-  te doneren op rekening NL59RABO0130149616 t.n.v. Toneelvereniging Maskerade o.v.v. “Vriend Maskerade” en uw naam en adresgegevens. U kunt zich ook aanmelden op info@maskeradehelmond.nl. Voor geïnteresseerde bedrijven hebben wij diverse sponsormogelijkheden.


Advertenties

De mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in ons programmaboekje. We hebben drie mogelijkheden:

•             A-7 formaat: €   35,00
•             A-6 formaat: €   60,00
•             A-5 formaat: € 100,00

Ook onze adverteerders worden vermeld op onze website, op Facebook en tijdens het introductiepraatje op de voorstellingsavonden. Bovendien ontvangt u bij een A-6 formaat één, en bij een A-5 formaat twee vrijkaartjes. Kopij kunt u t/m 15 januari 2014 aanleveren via info@maskeradehelmond.nl.


Sponsoring

imagesDe hoofdsponsors van onze productie zijn de Gemeente Helmond, Prins Bernhard Cultuurfonds, Wijkvereniging Dierdonk en Rabobank. Ook zijn er bedrijven die ons belangeloos van materiaal voor kleding en decor voorzien. Daarnaast zijn wij op zoek naar bedrijven en instellingen die een financiële bijdrage willen leveren om de kosten te dekken voor deze theaterbelevenis van formaat. Met elk bedrag zijn we blij! Uw bedrijfsnaam wordt vermeld in het programmaboekje, op onze website, op Facebook en tijdens het introductiepraatje op de voorstellingsavonden. Tevens bent u onze gast op een van de voorstellingsavonden. Voor meer informatie: info@maskeradehelmond.nl


De Ingebeelde Zieke

_RON8232v3

Na het grote succes van ‘One flew over the Cuckoo’s Nest’ bijt Toneelgroep Maskerade zich met ‘De Ingebeelde Zieke’ opnieuw vast in het wereldrepertoire. Met behoud van de oorspronkelijke verhaallijn en met een vette knipoog naar het heden heeft de Helmondse toneelgroep deze wereldberoemde 17e eeuwse komedie van Molière op hilarische wijze binnenstebuiten gekeerd. Onder regie van Dirk van der Pol belooft Maskerade een dolkomisch theatraal spektakel met een hoog barokgehalte, mooie muziek, kekke kostuums, zoete en zure slagroompruiken, vrolijke verkleedpartijen, chronische valwinden en talloze klysma’s.

De onuitstaanbare hypochonder Argan slijt zijn dagen in het bijzijn van op geld beluste doctoren en klaagt over hun hoge rekeningen. In de hoop op gratis 24/7 medische verzorging wil hij zijn hitsige dochter Angelique – zeer tegen haar zin in – uithuwelijken aan de niet bepaald knappe zoon van zijn lijfarts. Argan’s verzorgster (met de broek aan) en zijn behaagzieke tweede vrouw hebben echter – ieder op hun beurt – heel andere plannen. Verwarringen en hilarische verwikkelingen zijn het gevolg…

repetitiefoto: Ron Hommel


Voorstellingsdata zijn bekend

_RON8143v3

De repetities van “De Ingebeelde Zieke” zijn in volle gang en er wordt met veel plezier hard gewerkt. De première staat gepland op woensdag 19 maart 2014 om 20.00 uur. Voorstellingen op 20, 21 en 22 maart (20.00 uur) en op 23 maart (14.00 uur en 20.00 uur). Toegangskaarten kosten 12,50 Euro. De online kaartverkoop start op 1 januari 2014 op onze website (www.maskeradehelmond.nl). Wilt u verzekerd zijn van een plaats in het feeërieke kasteel van Helmond, dan kunt u zich nu al aanmelden via info@maskeradehelmond.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, het aantal kaartjes en de voorstellingsdatum.

repetitiefoto: Ron Hommel


Maskerade brengt “De Ingebeelde Zieke” tot leven op het Kasteel van Helmond

18_kasteel_Helmond[1]

Met medewerking van de Gemeente Helmond worden onze jubileumvoorstellingen van “De Ingebeelde Zieke” gespeeld op – nota bene – het prachtige kasteel van Helmond. Voor de duur van de voorstellingsperiode wordt het kasteel omgetoverd tot het huis van de schatrijke en kerngezonde Monsieur Argan. We schrijven Parijs, 1673 en welke ambiance past daar beter bij?


Reeds gespeeld…

Met De Zere Neus van Bergerac kan Toneelgroep Maskerade weer een serie mooie voorstellingen op de inmiddels indrukwekkende lijst van gespeelde stukken bijschrijven. Met veel vaart en nog meer grappen is Maskerade erin geslaagd het wereldberoemde verhaal van Cyrano de Bergerac om te bouwen tot een bruisende, ontroerende, maar vooral hilarische familierevue, vol Franse meezingchansons, echte degengevechten en onmogelijke haastverkledingen. De premiere was op 11 maart 2016 in het Annatheater in Helmond. Alle voorstellingen waren uitverkocht.

 


Lees verder

Recent gespeeld

De Zere Neus van Bergerac

Meer producties