Contactformulier


×

Maskerade

Toneelgroep Maskerade uit Helmond bestaat uit een groep ambitieuze en fanatieke amateurspelers die – in wisselende samenstelling – sinds 2003 jaarlijks met veel plezier een of meerdere toneelvoorstellingen maakt. Maskerade heeft door de jaren heen het aantal enthousiaste bezoekers (en dus ook het aantal voorstellingen) in sterke mate zien groeien. Voor ons is dat de slagroom op een toch al overheerlijke taart.

Vanaf 2006 is Dirk van der Pol onze artistiek leider en regisseur. Onder zijn regie en met medewerking van diverse creatives (muziek, film, choreografie etc.) hebben we de meest uiteenlopende stukken gemaakt, met wereldklassiekers als A Streetcar named Desire, De Ingebeelde Zieke, One Flew over the Cuckoo’s Nest en Een Ideale Echtgenoot.

Maskerade heeft de rechtsvorm van een vereniging. Het bestuur van de vereniging is verantwoordelijk voor de productionele en zakelijke ondersteuning van alle activiteiten van de Helmondse toneelgroep. Daarnaast zet het bestuur in overleg met de artistieke leiding (regie) en met de spelers de koers uit voor de langere termijn.


Zojuist gespeeld…

Augustus Oklahoma

Van 1 t/m 10 november 2019 in Cultureel Centrum Parkzicht

Verhaal: Na de mysterieuze verdwijning van vader Beverly verzamelt de familie Weston zich in het ouderlijk huis, ergens op het vlakke landschap in Oklahoma. Een bont en succesvol gezelschap, althans zo lijkt het. Want al snel lopen de spanningen hoog op. Aanstichtster hiervan is vooral de aan pillen verslaafde manipulatieve moeder Violet. Alle familiegeheimen worden onthuld, van jeugdtrauma’s en verslaving tot scheiding en onmogelijke liefdes. De gifbeker moet tot op de laatste druppel leeg, met als gevolg dat iedereen het uiteindelijk zelf maar moet zien te rooien..

Klik hieronder op “Lees verder” voor de eerste scene-foto’s. 


Lees verder

Laatst gespeeld

Augustus Oklahoma

Meer producties