Contactformulier


×

Maskerade

Toneelgroep Maskerade uit Helmond bestaat uit een groep ambitieuze en fanatieke amateurspelers die – in wisselende samenstelling – sinds 2003 jaarlijks met veel plezier een of meerdere toneelvoorstellingen maakt. Maskerade heeft de afgelopen jaren het aantal enthousiaste bezoekers (en dus ook het aantal voorstellingen) in sterke mate zien groeien. Voor ons is dat de slagroom op een toch al overheerlijke taart.

Vanaf 2006 is Dirk van der Pol onze artistiek leider en regisseur. Onder zijn regie en met medewerking van diverse creatives (muziek, film, choreografie etc.) hebben we de meest uiteenlopende stukken gemaakt, variërend van wereldklassiekers als A Streetcar named Desire en One Flew over the Cuckoo’s Nest, Een Ideale Echtgenoot, tot het oer-Hollandse Lang en Gelukkig.

Maskerade heeft de rechtsvorm van een vereniging. Het bestuur van de vereniging is verantwoordelijk voor de productionele en zakelijke ondersteuning van alle activiteiten van de Helmondse toneelgroep. Daarnaast zet het bestuur in overleg met de artistieke leiding (regie) en met de spelers de koers uit voor de langere termijn.


Reeds gespeeld…

Met De Zere Neus van Bergerac kan Toneelgroep Maskerade weer een serie mooie voorstellingen op de inmiddels indrukwekkende lijst van gespeelde stukken bijschrijven. Met veel vaart en nog meer grappen is Maskerade erin geslaagd het wereldberoemde verhaal van Cyrano de Bergerac om te bouwen tot een bruisende, ontroerende, maar vooral hilarische familierevue, vol Franse meezingchansons, echte degengevechten en onmogelijke haastverkledingen. De premiere was op 11 maart 2016 in het Annatheater in Helmond. Alle voorstellingen waren uitverkocht.

 


Lees verder

Recent gespeeld

De Zere Neus van Bergerac

Meer producties