Contactformulier


×

Creatives

Dirk van der Pol

Vanaf 2006 is Dirk van der Pol Maskerade's vaste regisseur. Dirk speelde uiteenlopende rollen in diverse toneelproducties bij onder meer Het Nationale Toneel, Toneelgroep Haarlem en De Furie. Daarnaast is hij regelmatig te zien in commercials, (bedrijfs-)films en tv-series. Zo speelde hij de hoofdrol in het Zappmysterie en behoort hij sinds 2013 tot de vaste cast van het programma Brugklas (AVROTROS), winnaar van de Gouden Stuiver (Televizier-gala 2017). Voor de landelijke televisie presenteerde hij de Leraar Wannabe Show en voor provinciale omroepbedrijven produceerde en presenteerde hij ruim 200 bedrijfsdocumentaires. Als trainingsacteur verzorgt hij allround communicatietrainingen. Dirk werkt ook als stemacteur en voice-over. Tot slot regisseert hij uiteenlopend repertoire voor theatergroepen.


Luc Raaijmakers

licht en geluid

Luc Raaijmakers komt voor het eerst in aanraking met Maskerade in 2014 als assistent licht en geluid bij de voorstelling De Ingebeelde Zieke. Inmiddels is Luc afgestudeerd als podium- en evenemententechnicus en weet hij als geen ander hoe de knoppen bediend moeten worden. Ook voor de nieuwe voorstelling is Luc verantwoordelijk voor de techniek (licht en geluid) en kan het publiek weer rekenen op mooie plaatjes..


Mirjam Hommel

choreografe

Sinds 2009 is Mirjam Hommel de vaste choreografe van Toneelgroep Maskerade. Mirjam is in 1989 afgestuurd als balletpedagoge aan de dansacademie van het Brabants Conservatorium in Tilburg, nu beter bekend als Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft daarna in verschillende plaatsen lesgegeven, onder andere op balletschool Jingo in Asten, Straelen (Duitsland), en de muziekscholen van Schijndel en St. Oedenrode. Ook heeft zij voor het koor Amtosh een aantal choreografieën gemaakt. In Mirjam’s choreografieën staat de muziek centraal. Als de muziek bekend is, gaat zij aan de slag en maakt zij in overleg met de regisseur een choreografie op maat. Ze werkt altijd vanuit de muziek, onderzoekt welk gevoel het haar geeft en welke dansbewegingen er op niveau van de spelers bij passen.


Ron Hommel

Ron Hommel is in 1980 geboren in het Brabantse Helmond. Na de middelbare school is hij IT gaan studeren aan de MTS in Helmond. Na het afronden van deze opleiding is hij Mens- en Informatica gaan studeren aan de Hogeschool Eindhoven. Naast zijn werk is hij al jaren bezig met fotografie. Wat begonnen is met een eerste analoge camera is uitgegroeid tot meer dan een hobby. Hij houdt zich bezig met alle aspecten van fotografie en is al jaren de 'hoffotograaf' van Maskerade.


Michel Ligtenbarg

audiovisueel vormgever | www.107ideas.com

Het begon allemaal in 2008, toen Michel Ligtenbarg voor Maskerade's productie Pygmalion diverse animaties heeft verzorgd. Sindsdien heeft hij voor vele voorstellingen van Maskerade de bewegende beelden verzorgd. Ook deze website is van zijn hand. Michel Ligtenbarg studeerde in 2004 af aan de AKI kunstacademie te Enschede, in het vakgebied Mediakunst. Sinds 2007 is hij voor zichzelf werkzaam in zijn eigen bedrijf 107 Ideas en verzorgt hij o.a. video's, animaties en websites voor bedrijven en particulieren.


Corinne Vesters

grime

Corinne Vesters is vanaf 2015 de vaste grimeuse van Toneelgroep Maskerade, en tevens steun en toeverlaat achter de schermen. Zij ziet het elke keer weer als een uitdaging om het gezicht van alle spelers om te toveren tot een prachtig toneelkarakter.


Edwin Donkers

sounddesign

Een deel van de muziek- en geluidstracks voor onze versie van Augustus Oklahoma is gecomponeerd en uitgevoerd door Edwin Donkers. Zijn muzikale carrière begon als jazzdrummer. Hij speelde onder andere in het kwartet van Tony Vos, met wie hij ook plaatopnames maakte. Ook trad hij wekelijks op in jazzcafé NickVollebregt en was hij regelmatig op de radio te horen. Eind jaren ’80 koos hij voor een loopbaan in de reclame. De liefde voor muziek verdween nooit helemaal en kreeg weer vorm tijdens een tournee met Het Nationale Toneel. In die periode raakte hij bevriend met acteur/regisseur Dirk van der Pol. Edwin werkte ook voor de puzzle-game String Theory, die wereldwijd al meer dan een miljoen keer is gespeeld en onlangs in de prijzen is gevallen in Amerika.


Ruke Gundlach

kleding - styling

Ruke Gundlach verzorgt de kleding voor Augustus Oklahoma. Styling is altijd weer een uitdaging voor Ruke. Met de juiste kleding en bijbehorende accessoires weet zij spelers en personages meer in hun kracht te zetten. Ze levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het toneelbeeld en de sfeer van het stuk.


Michael de Jong

theatercomponist

Michael de Jong kwam voor het eerst in contact met regisseur Dirk van der Pol tijdens zijn studie en sindsdien is hij regelmatig de huiscomponist van Maskerade. Hij studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, aan de faculteit Kunst, Media en Technologie, met als specialisatie compositie voor de podiumkunsten. Inmiddels is hij betrokken geweest bij een breed scala aan producties, waaronder dansvoorstellingen, kindertheater, klassiek teksttheater en het voor Maskerade zo bekende totaaltheater. Zijn stijl kenmerkt zich door veelal klassieke invloeden, zowel in compositie als in instrumentarium, toegepast in een gevarieerd aanbod aan genres. Dit alles gegoten in zowel narratieve passages, als in subtiele, begeleidende klanken die op de achtergrond net de juiste toon toevoegen aan het gesproken woord.


David Berkers

schermdocent | www.svcourage.nl

David Berkers komt met Maskerade in aanraking, als schermvereniging Courage in 2015 om hulp wordt gevraagd met de degengevechten voor 'De Zere Neus van Bergerac'. Naast de schermsport zelf, heeft hij ervaringen in het geven van clinics en workshops hierin. Ook is hij docent in historische Europese krijgskunsten (waaronder o.a. zwaardvechten en worstelen) en heeft hij ervaringen met show- en demogevechten. David is ervaren met een brede groep aan (historische) wapens, zowel in technische- als toneelgevechten.


Lisanne van Antwerpen

schermdocente | www.svcourage.nl

Lisanne van Antwerpen is via schermvereniging Courage in contact gekomen met Maskerade. Ze was mede-verantwoordelijk voor de gevechtschoreografieën in Cyrano de Bergerac. Lisanne had op jonge leeftijd al interesse in de schermsport. Voor het eerst zag ze deze sport bij een Open Kastelendag, waar ze later zelf haar schermkunsten heeft mogen laten zien. Naast het sportschermen heeft Lisanne een workshop toneelschermen van de bekende gevechtsregisseur Kristoffer Jørgensen gevolgd.


Wil en Dymmy Barten

zangcoaches

Wil en Dymmy Barten coachten de spelers bij het instuderen van de liedjes voor De Zere Neus van Bergerac. Will studeerde schoolmuziek en koordirectie. Hij is vanaf de oprichting in 1969 dirigent van het kamerkoor “De Boxtelse Cantorij”, dat sindsdien uitgroeide tot een kamerkoor dat vele radio- en tv-opnames heeft gemaakt en regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Hij geeft les aan het Willibrord Gymnasium te Deurne. Wil is nu al 50 jaar dirigent en heeft naast de Cantorij een bonte verscheidenheid aan koren geleid. Hij zingt als “invalkracht” bij het kathedrale koor van Canterbury in Engeland. Dymmy studeerde piano en zang en heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van zangers en instrumentalisten.Zojuist gespeeld…

Augustus Oklahoma

Van 1 t/m 10 november 2019 in Cultureel Centrum Parkzicht

Verhaal: Na de mysterieuze verdwijning van vader Beverly verzamelt de familie Weston zich in het ouderlijk huis, ergens op het vlakke landschap in Oklahoma. Een bont en succesvol gezelschap, althans zo lijkt het. Want al snel lopen de spanningen hoog op. Aanstichtster hiervan is vooral de aan pillen verslaafde manipulatieve moeder Violet. Alle familiegeheimen worden onthuld, van jeugdtrauma’s en verslaving tot scheiding en onmogelijke liefdes. De gifbeker moet tot op de laatste druppel leeg, met als gevolg dat iedereen het uiteindelijk zelf maar moet zien te rooien..

Klik hieronder op “Lees verder” voor de eerste scene-foto’s. 


Lees verder

Laatst gespeeld

Augustus Oklahoma

Meer producties