Contactformulier


×

Zojuist gespeeld…

30 november 2019

scenefoto’s

Dankzij onze onvolprezen huisfotograaf Ron Hommel kunnen we met veel plezier letterlijk terugkijken op onze zeer geslaagde jubileumproductie Augustus Oklahoma.

 

 


14 november 2019

Perfecte communicatie dankzij KommaGo.

Dankzij sponsor KommaGo uit Utrecht was een perfecte communicatie mogelijk om tijdens alle voorstellingen op het juiste tijdstip twee auto’s “binnen” te laten rijden (foto: Ron Hommel).


13 november 2019

Het applaus klinkt na..


13 november 2019

Een korte samenvatting van de vele reacties op FB en de website..

Wat een topvoorstelling. Chapeau! Ik heb genoten.

Onze complimenten; het was erg professioneel.

Prachtig spel, heel mooie filmische effecten, goede muziek, confronterend verhaal, en ècht een lach en een traan. Ontzettend bedankt allemaal voor deze ervaring.

Wat was dat een overweldigende voorstelling.

Het was een prachtige voorstelling in een mooie entourage. Van de eerste tot de laatste minuut.

Absoluut een aanrader. Zo mooi..!

Super genoten. Enorm gelachen, traantje onderdrukt.

Geweldig stuk. Heftige scenes. Uitzonderlijk goed gespeeld.

Geweldig genoten. In een woord fantastisch.

Prachtige uitvoering. We hebben genoten en gelachen. Op een kleine plek, zo groots..

 

Zie verder het gastenboek op deze website.


3 november 2019

Sneak preview ‘Augustus Oklahoma’

 

foto’s: Ron Hommel


29 september 2019

Creatives Augustus Oklahoma

regie: Dirk van der Pol | tekst: Tracy Letts | productie: Wendy van Veen | | regie-assistentie: Anja Dekkers | licht en geluid: Luc Raaijmakers, Willem Steenbakkers | choreografie: Mirjam Hommel | toneelbeeld: Leonie Boxstart e.a. | rekwisieten: Olger Hoevenaars | muziek, soundeffects: Edwin Donkers, Luc Raaijmakers en vele anderen | kostuums: Ruke Gundlach | kap en grime: Corinne Vesters, Anneke van de Waarsenburg, Wendy van Veen | grafische vormgeving: Michel Ligtenbarg (107 Ideas), Ron Hommel | fotografie: Ron Hommel | PR: Monique Arnoldussen , Charlotte van Brussel | kaartverkoop en assistentie: Monique Arnoldussen | financiën: Frank Arnoldussen | technische ondersteuning: John van Veen, Henrie Boxstart | coördinatie auto’s: Frans Evers | coördinatie buiten: Theo Driessen, Jolanda Ceelen | coördinatie Parkzicht: Willy van Aerle


4 september 2019

Cast Augustus Oklahoma

VIOLET WESTON Leonie Boxstart     

BEVERLY WESTON – Olger Hoevenaars

BARBARA FORDHAM-WESTON – Mariëlle van Aarle

BILL FORDHAM – Frank Arnoldussen

JEAN FORDHAM – Maureen van Veen

KAREN WESTON Wendy van Veen

STEVE HEIDEBRECHTOlger Hoevenaars (d)

IVY WESTON – Charlotte van Brussel

MATTIE FAE AIKENAns van den Heuvel

CHARLIE AIKENArjan Kruik

KLEINE CHARLES – Jan-Willem Strik

JOHNNA Mirjam Hommel

DEON GILBEAUFrans Evers

JANE BROWNAnja Dekkers


28 augustus 2019

Promo Augustus Oklahoma

made by Michel Ligtenbarg (107 Ideas)


31 mei 2019

Drie generaties op de planken

foto: Ron Hommel

Het komt niet vaak voor, maar in Augustus Oklahoma van de Helmondse Toneelgroep Maskerade staan binnenkort drie generaties op het toneel. Ans van den Heuvel, Wendy en Maureen van Veen (oma, moeder en (klein-)dochter) zijn ook in het stuk familie van elkaar, maar dan liggen de verhoudingen wel wat anders. Terwijl in Augustus Oklahoma de spanning in de familie regelmatig hoog oploopt, zijn de dames in het echte leven onafscheidelijk. Nu dus zélfs tijdens de wekelijkse toneelrepetitie in Parkzicht.

Op toneel is Ans inmiddels uitgegroeid tot ‘une grande dame’. Ze begon haar carrière in ‘Gouwe Handjes’ (2005). Sindsdien speelde ze met veel plezier uiteenlopende rollen, van koningin tot psychiatrisch patiënt. Ans stelt hoge eisen aan zichzelf, kent haar teksten als de beste en slaat geen repetitie over. Ze vindt het fantastisch om te zien hoe haar passie nu ook is overgewaaid naar kleindochter Maureen. Met bijzondere aandacht volgt ze dan ook de vorderingen. Tot voor kort maakte Ans eveneens alle kostuums voor de club. Een megaklus, want voor één van de producties waren dat er ooit maar liefst 89.

Ook Wendy speelt al jaren de sterren van de hemel. Met een grote glimlach en gepaste trots zegt ze: ‘Samen spelen met je moeder én je dochter maakt acteren nog specialer’. Alle rollen waren haar even lief, maar Assepoester spant de kroon. Op de waarom-vraag antwoordt ze: ‘Wat is er mooier dan van lelijk eendje te veranderen in een mooie vrouw, met behoud van je ‘eigen ik’?’. Wendy is ook Maskerade’s voorzitter en verzet in die hoedanigheid veel werk voor de club.

Debutante bij Maskerade is de 14-jarige getalenteerde Maureen. Ze was amper vijf, toen ze haar oma en moeder samen zag spelen. Ze wist meteen dat ze er ooit bij zou staan, en dat moment kwam dus eerder dan verwacht. Maureen’s eerste rolletje was Toto, een hond in een campingvoorstelling. Op school doet ze aan musical, maar Maureen is ambitieus en wil meer. In Augustus Oklahoma krijgt ze daartoe alle kans met de rol van Jean, een pittige puber die keuzes maakt die Maureen zelf nooit zou maken. En juist dát maakt acteren zo bijzonder, vertelt ze.

De repetities zijn in volle gang. Wie het eindresultaat van het prachtige familie-epos wil zien en wie daarin de drie generaties wil zien schitteren is van harte welkom tijdens één van de voorstellingen op 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 en 10 november in Parkzicht. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.


19 maart 2019

foto: Ron Hommel | ontwerp: Michel Ligtenbarg | grime: Corinne Vesters


13 februari 2019

Kaartverkoop gestart!

Op 10 februari is de kaartverkoop gestart via de tab “reserveren” op deze website.


9 februari 2019

Eerste repetitiefoto’s van onze hoffotograaf Ron Hommel


27 januari 2019

Binge-watching in Parkzicht

Familieconflicten.. Wie kent ze niet? Aristoteles wist al dat er niets pijnlijker is dan conflicten in familieverband. De oude Grieken gebruikten dit thema in hun drama’s en nog steeds kijken we graag naar soapklassiekers waar alles in de familie misgaat. Ook in Augustus Oklahoma komen alle mogelijke, vaak herkenbare familierelaties aan bod, in het bijzonder tussen moeder en dochters. Speciaal voor deze voorstelling wordt Cultureel Centrum Parkzicht omgebouwd tot de villa van de familie Weston, midden op het snikhete platteland van Oklahoma. En hier vertelt Toneelgroep Maskerade ter gelegenheid van haar vijftienjarig bestaan het meeslepende maar ook komische familie-epos. Alle ruimtes in Parkzicht worden op bijna filmische wijze benut, zelfs het buitengebeuren. Alsof u ‘midden in het verhaal’ zit… Het belooft een bijzonder avondje ‘binge-watching’ te worden!


6 januari 2019

Cast ‘Augustus Oklahoma’ bekend!

Leonie Boxstart | Olger Hoevenaars | Ans van den Heuvel | Arjan Kruik | Mariëlle van Aarle | Frank Arnoldussen | Maureen van Veen | Wendy van Veen | Charlotte van Brussel | Jan-Willem Strik | Mirjam Hommel | Frans Evers | Anja Dekkers


6 januari 2019

Maskerade speelt Augustus Oklahoma


6 januari 2019

Het wordt heet in Dierdonk..

HELMOND – Met het wereldberoemde toneelstuk Augustus Oklahoma bereidt Toneelgroep Maskerade zich voor op een spectaculair theaterseizoen. Speciaal voor deze productie wordt Cultureel Centrum Parkzicht (Dierdonk) in november van dit jaar omgebouwd tot de villa van de familie Weston, ergens op het bloedhete platteland van Oklahoma. En op deze plek vertelt de Helmondse toneelgroep het hartverscheurende, maar tevens hilarische verhaal van een nietsontziende familie op drift.

Na de mysterieuze verdwijning van de vader des huizes verzamelt de familie Weston zich in het ouderlijk huis. Een bont en succesvol gezelschap, althans zo lijkt het. Want al snel lopen de spanningen hoog op, vooral veroorzaakt door de aan pillen verslaafde manipulatieve moeder Violet. Alle familiegeheimen worden onthuld. De gifbeker moet tot de laatste druppel leeg, met alle gevolgen van dien…

Augustus Oklahoma van Tracy Letts belooft een sensationele theaterbelevenis te worden. Alle ruimtes in Parkzicht worden op bijna filmische wijze benut, zelfs het buitengebeuren. Het stuk werd bekroond met belangrijke Amerikaanse toneelprijzen en werd verfilmd met Meryl Streep en Julia Roberts in de hoofdrollen.

De première is op 1 november om 20.00 uur. De voorstelling is verder nog te zien op 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 november, eveneens om 20.00 uur in Parkzicht, Dierdonklaan 1 in Helmond.


17 mei 2016

Videoclip in de show…. (“Superlekker gevoel”)


22 maart 2016

Eerste scenefoto’s (fotografie: Ron Hommel)

DeZereNeus3DeZereNeus6DeZereNeus2DeZereNeus7[3]DeZereNeus1DeZereNeus8DeZereNeus4[2]


21 maart 2016

Met veel plezier en gepaste trots kijken we terug…

foto 2[1]


25 februari 2016

CYRANO-GEDICHTENWEDSTRIJD van 8 tot 108

win gratis kaartjes voor De Zere Neus van Bergerac

Kun jij net zo goed dichten als Cyrano en wil je kans maken op twee vrijkaartjes voor de matineevoorstelling De Zere Neus van Bergerac van zondag 20 maart a.s. in het Annatheater in Helmond? Schrijf dan een grappig of gevoelig gedicht van minimaal 4, maximaal 8 regels. Thematiek en rijmschema staan vrij. Mail dit gedicht vóór 7 maart a.s. naar info@maskeradehelmond.nl. Vermeld bij je inzending leeftijd en telefoonnummer. Op 10 maart wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Ook wordt het winnende gedicht gepubliceerd op de website en Facebook van Toneelgroep Maskerade.Gedichtenwedstrijd


22 februari 2016

Grote neus…

Unknown
Op uw neus, uw grote gok,

kan een kippenhok op stok.

Op uw snuit, uw slurf, uw snavel,

passen stoelen en een tafel.

Met een neus zoals de uwe,

kun je ’n kinderfiets omduwen.

Nee, wat zeg ik? Met de jouwe,

kun je hele flatgebouwen,

zomaar van de stoep afdouwen..

 


21 januari 2016

Cast en creatives

logo_znb

Spel:

Frank Arnoldussen, Olger Hoevenaars, Ans van den Heuvel, Anneke van de Waarsenburg, Leonie Boxstart, Charlotte van Brussel, Frans Evers, Mirjam Meulendijks, Maud Arnoldussen, David Berkers en een stagiaire..

Creatives:

regie en bewerking : Dirk van der Pol – tekst (naar Edmond Rostand): Arjan Ederveen, Alex Klaasen – productie: Wendy van Veen – regie-assistentie: Olger Hoevenaars – choreografie: Mirjam Meulendijks – techniek: Luc Raaijmakers, Ron Hommel, Willem Steenbakkers e.a. – gevechten: David Berkers, Lisanne van Antwerpen – video: Michel Ligtenbarg – muziek: Raymund van Santen e.a. – zangcoaches: Wil en Dymmy Barten – kostuums: Ans van den Heuvel – kap en grime: Corinne Vesters, Hilde Tilburgs, Wilma van Schijndel, Franka van der Vorst – toneelbeeld: Leonie Boxstart – decor: Henri van Sleuwen, John van Veen, Frank Arnoldussen e.a. – rekwisieten: Anneke van de Waarsenburg – toneelmeester: David Berkers – grafische vormgeving: Michel Ligtenbarg – fotografie: Ron Hommel – PR: Charlotte van Brussel – kaartverkoop en assistentie: Monique Arnoldussen, Hilde Tilburgs, Wilma van Schijndel


17 januari 2016

Decor

foto

 

Voor deze productie worden de decors gemaakt door Henri van Sleuwen. Hij wordt hierbij geassisteerd door gedetacheerde verffeeën van de Orde der Vrije Feeën, ergens uit het universelum.


24 december 2015

ZNB_poster[1]


25 oktober 2015

Kaartverkoop van start

Flyer-ZN A4


14 oktober 2015

Eerste repetitiefoto’s..

foto’s: Ron Hommel

FullSizeRender

FullSizeRender1

Zere Neus Repetitie-015

Zere Neus Repetitie-022
Zere Neus Repetitie-075

Zere Neus Repetitie-068

Zere Neus Repetitie-090
Zere Neus Repetitie-031
Zere Neus Repetitie-056
Zere Neus Repetitie-064
Zere Neus Repetitie-080
Zere Neus Repetitie-093
Zere Neus Repetitie-095

Zere Neus Repetitie-096


27 augustus 2015

De Zere Neus van Bergerac is een smakelijk sprookje over een dappere dichter, klunzige feeën, meurende trollen, bronstige kadetten en een reusachtig reukorgaan. Met veel vaart en nog meer grappen verbouwt Maskerade het wereldberoemde verhaal van Cyrano de Bergerac tot een bruisende, ontroerende, maar vooral hilarische familierevue, vol Franse meezingchansons, echte degengevechten en onmogelijke haastverkledingen.

Een verwarde wensfee van een andere planeet meent bij de wieg van een prinsesje te staan, maar er blijkt een jongetje in te liggen met de naam Cyrano. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede wensen krijgt Cyrano een enorme neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Onder druk van de Trollenkoning wordt de mooie stagefee Roxanne door de Orde van de Vrije Feeën op pad gestuurd om het reukzintuig weer tot normale proporties terug te brengen. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven; ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand…

De repetities van De Zere Neus van Bergerac beginnen op 1 september a.s. De première is op vrijdag 11 maart 2016 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond. De voorstelling is verder nog te zien op 12, 16, 17, 18, 19 maart om 20.00 uur en op zondag 13 en 20 maart om 14.00


17 april 2015

Met gepaste trots…

RHF_8152

… veel plezier, uitverkochte zalen en overenthousiast publiek kijken we terug op een serie prachtige voorstellingen van onze “Ideale Echtgenoot”.


27 maart 2015

Eerste scenefoto’s – fotografie: Ron Hommel

RHF_8259RHF_8304 RHF_8237RHF_8323RHF_8341RHF_8305RHF_8268RHF_8276


3 maart 2015

Cast & Creatives van “Een Ideale Echtgenoot”

imagesNJR8DP4T

CAST:
Olger Hoevenaars, Frank Arnoldussen, Leonie Boxstart, Anneke van de Waarsenburg, Wendy van Veen, Ans van den Heuvel, Harrie van Steenoven, Frans Evers, Charlotte van Brussel

CREATIVES:
Tekst: Oscar Wilde
Regie en bewerking:  Dirk van der Pol
Regie-assistentie:  Wendy van Veen
Licht en geluid:  Luc Raaijmakers, Willem Steenbakkers, Peter Urlus, Ron Hommel e.a.
Choreografie:  Mirjam Meulendijks
Kleding:  Ans van den Heuvel
Vormgeving:  Leonie Boxstart
Grafische vormgeving:  Michel Ligtenbarg
Decor:  Henrie Boxstart e.a.
Techniek decor:  John van Veen
Kap- en grimewerk:  Mirjam Meulendijks, Marcella van Ekert, Corinne Vesters
Rekwisieten:  Charlotte van Brussel
Fotografie:  Ron Hommel
Kaartverkoop, Facebook: Monique Arnoldussen, Maud Arnoldussen


28 februari 2015

De laatste loodjes

naamloosCast en Creatives maken zich op voor de première van “De Ideale Echtgenoot” op 20 maart in het Annatheater in Helmond. Er wordt hard gerepeteerd om de puntjes op de I te zetten. Op zondag 8 maart hebben we een werkzondag met een grote doorloop, de week erop nog twee repetities. Op 17 maart gaan we opbouwen in het theater. We hebben in die week nog een technische repetitie en de generale. En dan hopen we er klaar voor te zijn en halen we graag het doek op voor ons hooggeëerd publiek. Komt het zien! Er zijn nog kaartjes..


28 februari 2015

Veel dank aan onze vrijwilligers

images

Maud Arnoldussen – Monique Arnoldussen – Henrie Boxstart – Marcella van Ekert – Tim Hofland – Ron Hommel – Mirjam Meulendijks – Luc Raaijmakers – Carlo Raaijmakers – Willem Steenbakkers – Peter Urlus – John van Veen – Corinne Vesters


22 februari 2015

One-liner…

images


22 februari 2015

Sponsoren bedankt…

Mascolori

 

In een tijd waarin budgetten voor o.a. culturele activiteiten behoorlijk onder druk staan, beseffen we eens te meer, hoe blij we zijn met onze sponsoren. Ook voor deze productie kunnen we – naast de Gemeente Helmond – weer rekenen op veel bedrijven en instellingen die onze voorstellingen mogelijk maken (klik op de groene balk rechtsonder). Een van de gulle gevers is bijvoorbeeld “Mascolori” uit Rotterdam (zie foto).

De sponsoren van onze productie 2015:

Gemeente Helmond – Wijkvereniging Dierdonk – Rabobank – OS Dierdonk – Albert Heijn Dierdonk – Annatheater – Aurora Bloemsierkunst – Auto Swaanen – Autoschade Mosman – Autoschade Otten B.V. – De Greef Textiel BV – De Kamenij – Deelen Stoffen -Delkant Studio – Drumo – Hair Combi – Intemo – Jellyvis – Kapsalon Wendy – Parkzicht – Konings Verf en Behang – Meubeloutlet Asten – Resisto – Ringeling Deurne – Ron Hommel Fotografie – Rooijakkers Party en events – Scouting Leonardus – Stichting Kringloopwinkel Helmond – Stijl & Co -Vakcollege Helmond -Versplaza Weijts Groenten en Fruit


13 februari 2015

Première over vijf weken…

DigitaleFlyer-EIE


13 februari 2015

Voorbereidingen voor de “Grande Finale..”

Voorbereidingen in Studio Delkant voor de “Grande Finale” van onze toneelproductie “Een Ideale Echtgenoot”. Mis het niet! We spelen van 20 t/m 29 maart in het Annatheater in Helmond. foto 1


8 februari 2015

Criteria voor de ideale echtgenoot…

imagesVrouwen zijn kieskeurig, en dat blijkt ook uit hun lijstje kenmerken die een man allemaal moet bezitten. Tien criteria telt De Perfecte Man, samengesteld door 40.000 vrouwelijke leden van de datingsite UKdating.com.

Cliché
Uiterlijk speelt alleszins een rol, ondanks alle berichten van het tegendeel: De Perfecte Man moet groot (minstens 1m77), donker en knap zijn en blauwe ogen hebben. Verder mag hij niet te mager of te dik zijn, en moet hij zo’n 80 kilogram wegen.

Geld, geld, geld!
Het andere cliché, vrouwen vallen op geld, bleek ook te kloppen. De Perfecte Man heeft namelijk geld, een eigen huis, een universitair diploma en een zilveren (!) Mercedes. Hij rookt niet, houdt van restaurants en cinema maar haat voetbal. Huisdieren zijn ook een pluspunt, net als netjes geschoren.

Ervaring, zonder kinderen
Uiteraard is De Perfecte Man niet getrouwd, maar een beetje ervaring mag wel: 3 serieuze relaties lijken de vrouwen een goed gemiddelde te vinden. Het aantal maximale bedpartners lag iets hoger: 6. Hij heeft geen kinderen. Over ‘hulp in het huishouden’ wordt niet gerept, laat staan over ‘alcoholproblemen’, ‘drukke jobs’ of ‘in staat om naar romantische komedies te kijken’.


28 januari 2015

Er zijn nog kaartjes…

Er zijn nog kaarten voor onze voorstelling “Een Ideale Echtgenoot” (van 20 t/m 29 maart 2015 in het Annatheater). Wacht niet te lang met bestellen, want het gaat hard.. Zie http://www.maskeradehelmond.nl/reserveren/, of bel met 06-33309588 naamloos


20 december 2014

Tableau de la Troupe

groep-los-met-schaduw-(web)


12 december 2014

Advertentie in programmaboekje

De mogelijkheid bestaat om een advertentie te plaatsen in ons glossy programmaboekje. We hebben drie mogelijkheden:

• A-7 formaat: € 35,00
• A-6 formaat: € 60,00
• A-5 formaat: € 100,00

Onze adverteerders worden eveneens vermeld op onze website. Bovendien ontvangt u bij een A-6 formaat één, en bij een A-5 formaat twee vrijkaartjes. Kopij kunt u t/m 15 januari 2015 aanleveren bij één van de spelers of via info@maskeradehelmond.nl.


10 december 2014

Kaartverkoop gestart

naamloosDe online kaartverkoop is inmiddels gestart. Ga op deze website naar de tab “reserveren”. U kunt ook telefonisch reserveren op tel. nr. 06-33309588. Ticketprijs: Euro 12,50 per stuk.


4 december 2014

Voorstellingsdata en locatie zijn bekend

De première van Een Ideale Echtgenoot vindt plaats op vrijdag 20 maart 2015 om 20.00 uur in het Annatheater in Helmond (www.annatheater.nl). Voorstellingen op 21, 25, 26, 27 en 28 maart om 20.00 uur en matinee op 22 en 29 maart om 14.00 uur, eveneens in het Annatheater. De online kaartverkoop via deze website wordt binnenkort opengesteld. Voor vragen kunt u mailen met info@maskeradehelmond.nl.


9 november 2014

Eerste repetitiefoto’s Een Ideale Echtgenoot

Foto’s: Ron Hommel


19 oktober 2014

Harrie van Steenoven toegevoegd aan cast

Maskerade’s zeer gewaardeerde oud-speler Harrie van Steenoven maakt deel uit van de cast van Een Ideale Echtgenoot. Harrie gaat twee bijzondere rollen voor zijn rekening nemen…  Nadere info volgt. Welkom terug, Harrie!!!


4 september 2014

Een ideale echtgenoot

naamloosRobert Chiltern is een alom gerespecteerd politicus. Zijn gedrag lijkt voorbeeldig en zijn karakter onberispelijk. Kortom, hij lijkt de ideale echtgenoot. Zijn vrouw draagt hem op handen en heeft niets door van zijn duistere kanten. Totdat Robert gechanteerd wordt met zijn geheime praktijken door – nota bene – een vroeger klasgenootje van zijn vrouw. Zij confronteert hem met het feit, dat hij steenrijk is geworden door geheime staatsinformatie te lekken. Met zowel hilarische als spannende gevolgen van dien…


4 september 2014

Oscar Wilde

imagesQM5WKZYTOscar Wilde (1854 – 1900) was een Ierse schrijver. Hij studeerde klassieke talen in Dublin en was een briljante student. Al snel werd hij voorvechter van het esthetische principe “Kunst om de kunst” (alles is goed, zolang het de kunst maar dient). Hij liet onder andere zijn haar lang groeien, droeg extreme kostuums en toonde publiekelijk minachting voor de “mannelijke” sporten. Door veel critici werd hij de grond ingeboord, maar dit maakte hem alleen maar bekender.

Hij trouwde in 1884 met Constance Lloyd en kreeg twee zonen. In 1891 ontmoette Wilde Alfred Douglas, de zoon van de Markies van Queensberry. Beide mannen werden dol op elkaar. De vader van Douglas wilde deze relatie beëindigen. In 1895 beschuldigde de markies Wilde van homoseksualiteit, waarop Wilde in verweer ging en een proces begon tegen de markies wegens smaad. Hij verloor en werd gearresteerd en voor twee jaar gevangen gezet. Zijn vrouw scheidde van hem en zijn gezondheid ging in de gevangenis hard achteruit. Wilde bracht de laatste jaren van zijn leven berooid door in Frankrijk waar hij op 46-jarige leeftijd aan meningitis bezweek. Hij ligt begraven op het beroemde kerkhof Père-Lachaise in Parijs.


12 april 2014

Cast en Creatives “De Ingebeelde Zieke”

Foto: Ron Hommel

Foto: Ron Hommel


15 maart 2014

Dank aan alle vrijwilligers

Veel dank aan onze vrijwilligers:

Marielle Arnoldussen – Maud Arnoldussen – Monique Arnoldussen – Koos Bodegraven – Henrie Boxstart – Jip Boxstart – Frans Evers – Louis Evers – Pierre van den  Heuvel – Ron Hommel – Dick Kortsmit – Mirjam Meulendijks – Ellen Meulenman – Lieke Meulenman – Luc Raaijmakers – Roy Raaijmakers – Nicole Schip – Bert Sleegers – Gemma Smit – Harrie van Steenoven – John van Veen – Eduard Vereijken – Femke Vereijken


5 maart 2014

Extra voorstelling op 22 maart!

Wegens grote belangstelling is er een extra matineevoorstelling op zaterdag 22 maart om 14.00 uur (zie tab “reserveren” op deze website). Voor een plaats op de reservelijst voor één van de andere voorstellingen kunt u bellen met 06-33309588 of een mail sturen naar info@maskeradehelmond.nl


8 januari 2014

advertentie-DIZ


21 december 2013

Kaartverkoop gestart

De online kaartverkoop is inmiddels gestart. Ga op deze website naar de tab “reserveren”. U kunt ook telefonisch reserveren op tel. nr. 06-33309588. Ticketprijs: Euro 12,50 per stuk.


12 december 2013

Molière – De schrijver

469px-Molière_-_Nicolas_Mignard_(1658)[1]

Jean-Baptiste Poquelin (1622-1673) was de zoon van een rijke koopman. Als kind al leert hij het theater kennen. In 1643 stichtte hij een toneelgezelschap en nam de naam Molière aan. Het gezelschap werkte zonder succes. Molière moest wegens schulden enige tijd in de gevangenis doorbrengen. Hij verliet Parijs en reisde met zijn toneelvrienden lange tijd door de provincie. Hij begon al snel met het schrijven van komedies. In 1658 trad hij voor het eerst op voor koning Lodewijk XIV. Zijn komedies bezorgden hem de gunst en bescherming van de koning. In zijn toneelstukken had Molière kritiek op medici, schijngeleerden, edelen en de overdreven bewonderaars van kunst en wetenschap. Molière overleed op 51-jarige leeftijd na de vierde voorstelling van zijn laatste komedie, De Ingebeelde Zieke, waarin hij zoals gewoonlijk de hoofdrol vertolkte. Tijdens de opvoering werd Molière plotseling onwel. Hij werd naar huis gebracht en vroeg om een stuk Parmezaanse kaas, het enige dat hij nog kon eten. Het mocht echter niet baten, Molière stierf nog diezelfde avond. Molière schreef uitsluitend blijspelen waarvan er 32 bewaard zijn gebleven. De Ingebeelde Zieke is één van zijn meest succesvolle stukken en wordt nog steeds overal ter wereld gespeeld.


3 december 2013

De Ingebeelde Zieke – Het verhaal

Wie ziek is krijgt aandacht, en dat is lekker!  Maar hou je die aandacht zo lang mogelijk vast? Meneer Argan weet hoe dat moet. Hij is kerngezond, maar in zijn fantasie verbeeldt hij zich, dat hij ernstige darmproblemen heeft. Want daar kunnen onze zintuigen zich moeilijk aan onttrekken. Hij wil een dokter waar hij dag en nacht een beroep op kan doen. Zijn dochter Angélique moet daarom trouwen met een onaantrekkelijke dokter, de zoon van zijn lijfarts. Angelique heeft andere plannen want zij is verliefd op de knappe Cleante, een eenvoudige machinebankwerker. Als ze haar zin niet krijgt moet ze overgeven; kitsen noemt ze dat zelf. Haar stiefmoeder is uit op de erfenis van meneer Argan en probeert haar zin te krijgen door haar behaagziekte in de strijd te gooien. Ook schakelt ze de hulp in van haar “secret lover”, de sluwe notaris Bonnefooi. En uiteraard zijn er ook diverse kwakzalvers die munt proberen te slaan uit de ingebeelde kwalen van Argan.  Is er in dit stuk dan niemand normaal? Jawel, de meid Toinette, maar als het moet, dan doet ook zij net zo gek. Maar wel met een doel. Zij opent de ogen van meneer Argan door hem te dwingen de mensen te zien, zoals ze werkelijk zijn: zij die hem naar de mond praten om er zelf beter van te worden, en zij die handelen uit goedheid.


3 december 2013

Cast en Creatives

castizCAST:
Frank Arnoldussen, Anneke van de Waarsenburg, Wendy van Veen,  Ans van den Heuvel, Olger Hoevenaars, Leonie Boxstart, Tony Zűhlke

CREATIVES:
Tekst: Molière
Regie en bewerking: Dirk van der Pol
Regieassistentie: Wendy van Veen
Muziek: Michael de Jong en anderen
Licht en geluid: Roy Raaijmakers, Willem Steenbakkers, Luc Raaijmakers, Louis Evers
Vormgeving: Leonie Boxstart
Kostuums: Ans van den Heuvel
Haar en make-up: Cyndi Klap
Decor: Dick Kortsmit, Frans Evers, Henrie Boxstart, Pierre van den Heuvel
Special effects: John van Veen
Rekwisieten: Anneke van de Waarsenburg, Tony Zűhlke
Choreografie: Mirjam Meulendijks
Grafische vormgeving: Michel Ligtenbarg
Fotografie: Ron Hommel, Jip Boxstart
Inleiding: Maud Arnoldussen
Catering: Rooijakkers Party & Events
Foyermuziek: Femke Vereijken, Gemma Smit, Ellen Meulenman, Lieke Meulenman


3 december 2013

Speellijst

19 maart 2014 – 20.00 uur: première
20 maart 2014 – 20.00 uur: voorstelling
21 maart 2014 – 20.00 uur: voorstelling
22 maart 2014 – 20.00 uur: voorstelling
23 maart 2014 – 14.00 uur: matineevoorstelling
23 maart 2014 – 20.00 uur: voorstelling

Elke voorstelling begint met een korte inleiding
Locatie: Kasteel Helmond, Kasteelplein 1

Toegangskaarten kosten 12,50 Euro. De online kaartverkoop start op 1 januari 2014 op onze website (www.maskeradehelmond.nl). Wilt u verzekerd zijn van een plaats in het feeërieke kasteel van Helmond, dan kunt u zich nu al aanmelden via info@maskeradehelmond.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, het aantal kaartjes en de voorstellingsdatum.


Zojuist gespeeld…

Augustus Oklahoma

Van 1 t/m 10 november 2019 in Cultureel Centrum Parkzicht

Verhaal: Na de mysterieuze verdwijning van vader Beverly verzamelt de familie Weston zich in het ouderlijk huis, ergens op het vlakke landschap in Oklahoma. Een bont en succesvol gezelschap, althans zo lijkt het. Want al snel lopen de spanningen hoog op. Aanstichtster hiervan is vooral de aan pillen verslaafde manipulatieve moeder Violet. Alle familiegeheimen worden onthuld, van jeugdtrauma’s en verslaving tot scheiding en onmogelijke liefdes. De gifbeker moet tot op de laatste druppel leeg, met als gevolg dat iedereen het uiteindelijk zelf maar moet zien te rooien..

Klik hieronder op “Lees verder” voor de eerste scene-foto’s. 


Lees verder

Laatst gespeeld

Augustus Oklahoma

Meer producties